“Must See i Gdansk”

Gdansk er et fantastisk skatkammer når det kommer til seværdigheder, dem er der fantastisk mange af. Allerbedst er nok at hele byen i sig selv byder på en fantastisk atmosfære og miljø som er svært at beskrive, det skal opleves.

Nedenstående kan du se mere om nogle af de som vi syntes er de mest interessante af de mange, mange seværdigheder i Gdansk.

Lad os starte turen på Ulica Długa. Langegade er et af Gdansks mest populære steder for lokale og turister, Langegade er indbegrebet af middelalder Gdansk, flankeret af den gyldne port i den ene ende og den grønne port på i den anden. I langegade finder du masser af restauranter, cafeer, butikker og masser af smukke hollandsk inspirerede bygninger.

Długi Targ. Lange Torv ligger mellem slutningen af ​Langegade og Grønne Port, dette meget imponerende torv er i dag et populært mødested for både lokale og turister der kan nyde de fantastiske omgivelser i fulde drag, sæt dig på et af de mange serveringsteder og nyd de smukke bygninger og gademiljøet – absolut en lise for sjælen.

Rådhusbygningen er opført i mange etaper startende i det 14. århundrede. Bygningen blev voldsomt beskadiget under 2. Verdenskrig, men det blev besluttet at redde rådhuset fra nedrivning og genopbygge bygningen i sin oprindelige form. I dag er det en afdeling af ​​Gdansk historiske museum der har til huse der. det 50 meter høje tårn er åbent hvilket giver mulighed for en spektakulær udsigt over byen.

Ratusz Głównego Miasta
Długa 46/47

Dwór Artusa, med navn efter den legendariske King Arthur var dette stedet hvor købmænd og aristokrater mødtes. Bygningen er opført i hollandsk inspireret arkitektur der kan dateres til begyndelsen af ​​det 17. århundrede. Bygningen er blevet genopbygget efter at have været beskadiget under 2. Verdenskrig.

Dwór Artusa
Długi Targ 43-44

Panienka z okienka, “Jomfruen i vinduet”. Ved siden af Dwor Artusa ligger en købmandsbolig, i den øverste portal kan du hver dag klokken 13.00 se jomfrufiguren komme frem og kigge ud over tilskuerne, figuren repræsenterer Hedwiga, en smuk 17. århundrede Gdansk kvinde, der blev holdt indelåst af sin onde onkel.

Panienka z okienka
Długi Targ 43

Fontanna Neptuna. Neptunfontænen er på midten af ​​det lange marked, her kan du se Neptunstatuen der står midt i fontænen. Statuen overlevende mirakuløst anden verdenskrig intakt.

Żuraw kranen er bygget mellem 1442 og 1444 og er en af ​​de bedste helt intakte kraner fra middelalderens Europa. Udover at være en kran fungerede Żuraw også som byport og en del af byens befæstning.

Żuraw
Szeroka 67/68

Długie Pobrzeże er dæmningen langs Motława floden og her foregår en masse, langs dæmningen finder du masser af smukke bygninger, fortøjede skibe og masser af liv og miljø som du skal opleve.

Brama Złota. Den Gyldne Port blev bygget mellem 1612 til 1614 som erstatning for en tidligere byport. Arkitekten hed Abraham van den Blocke, en hollansk arkitekt der boede i Gdansk i begyndelsen af ​​det 17. århundrede. Derfor er porten i typisk hollandsk stil. Den Gyldne Port blev ødelagt under 2. verdenskrig, men blev fuldstændig genopbygget.

Brama Zielona, Den Grønne Port er beliggende mellem Lange torv og Motława floden, opført mellem 1564 og 1568, inspireret af Antwerpens Rådhus, repræsenterer Grønne Port den store hollandske indflydelse der var på byen i det 16. og 17. århundrede.

Brama Zielona
Długi Targ 24

Złota Kamienica, Det Gyldne Hus er opført mellem 1609 og 1618 for en af byens rige handelsmænd. Det betragtes som værende en af ​​de smukkeste bygninger i Gdansk. På taget kan du se statuer af to polske konger samt statuer af Cleopatra, Oedipus, Achilles og Antigone.

Ul. Mariacka, Mariagaden er en af Gdansk smukkeste gader, det er en smal brostensbelagt middelaldergade i hjertet af byen, gaden fremstår intakt, her er mange hyggelige restauranter og så er der et stort udvalg af ravbutikker.

Brama Mariacka, Mariaporten ligger i starten af Mariagaden. Porten kan dateres tilbage til det 15. århundrede. Porten blev ødelagt under bombardementerne under 2. verdenskrig men er blevet smukt genopbygget.

Bazylika Mariacka, Mariakirken er en af verdens største kirker i Europa, det menes i alle fald at være den største murstenskirke. De er plads til 20.000 inden døre. Mariakirken stod færdig i 1502 og har siden været et af byens mest ikoniske vartegn. Kirken blev delvist ødelagt under 2. Verdenskrig, men er blevet restaureret. Inde i kirken kan du se det astronomiske ur der stammer fra midten af 1400 tallet.

Bazylika Mariacka
Podkramarska 5

SS Sołdek er det første skib der blev bygget bygget i Polen efter 2. verdenskrig. I de følgende 30 år sejlede det stolte skib verdenshavene tynde inden det i 1985 blev museumsskib der ligger forankret langs kajen ved Motlawa floden i centrum af Gdansk.

Ołowianka 9-13

Uphagen huset tilhørte den fremtrædende købmand, Johann Uphagen i 1775. Huset blev museum i 1911 og blev ødelagt i kampene under 2. verdenskrig. Personalet havde dog fjernet møbler og interiør og bygningen blev restaureret i 1990’erne og genstandene blev genanbragt. i dag er det museum hvor du kan se hvordan livet i Gdansk udspillede sig i 18. og 19. århundrede.

Długa 12
Website

Ratusz Starego Miasta, det gamle rådhus stammer fra 1595 og igen en bygning i typisk hollandsk byggestil fra den periode. Mirakuløst er dette en af de få bygninger der overlevede 2. verdenskrig intakt. Det er i dag kulturcenter der har til huse i bygningen.

Korzenna 33/35

Wielki Młyn, den store mølle. Oprindeligt bygget af de tyske korsriddere i 1350. En af verdens første industrielle bygninger sørgede denne kæmpe vandmølle for at bearbejde korn. Det interessante er at bearbejdningen fandt sted uafbrudt frem til anden verdenskrigs afslutning hvor bygningen blev ødelagt. Bygningen er blevet genopbygget, dog ikke som mølle, men som et lille shoppingcenter.

Wielkie Młyny 16

Muzeum Poczty Polskiej. Det polske postmuseum er naturligvis indrettet i den bygning hvor polske postmedarbejdere forsvarede sig heltemodigt mod den tyske overmagt, i mange timer i september 1939. Efter de blev tvunget til at overgive sig blev de henrettet af de tyske soldater.

Obrońców Poczty Polskiej 1/2

Pomnik Poległych Stoczniowców 1970 er monument til ære for de døde værftsarbejdere fra 1970. Dette høje mindesmærke med de tre kors og et anker blev rejst i 1980 og det var det første af sin slags i den socialistisk dominerede verden der synligt mindedes ofre for det regerende regime.

Plac Solidarności

Gdańsk Zoo er en af Polens største Zoologiske haver, absolut et besøg værd. ZOO ligger i bydelen Gdansk Oliwa.

ul. Karwieńska 3
Gdansk Oliwa

Læs med på vores sociale medier

Find populære hashtags

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here